Verdonk Optiek NL

NederlandsNL    Frenchfr-FR    GermanDE-CH-AT    ItalianItaly    English (UK) 

×

Fout

Please download the CEGCore framework from www.chronoengine.com then install it using the 'Extensions Manager'

 

 

Verdonk Optiek

 

Interview Verdonk Optiek Dieren
Gesproken met: Joop van der Mijn
Datum: 27/12/16
Interview door: Francis Peters
Ontwerp en realisatie: Top Vision

 

In het voorjaar heeft u de zonnebrillenwand en de kinderbrilpresentatie volledig vernieuwd. Wat was de reden om dit om te zetten?
De belangrijkste reden was dat het een beetje onoverzichtelijk werd met verschillende type displays en ik wilde de collectie bij elkaar hebben.


De zonnebrillen heeft u verplaatst, waarom heeft u dit op deze plek bedacht?
Omdat de meeste klanten hier staan te wachten. Het is tegenover de balie en we hebben daar een zitje dus het leek me de meest ideale plek voor impuls inkoop.


Tussen de presentaties heeft u verlichte doeken en showboxjes, laten mensen zich nu meer inspireren en blijven ze langer voor de wand staan?
Klanten zijn nu actiever in het proberen .Het is moeilijk om te beoordelen waar het door komt dat ze langer blijven staan. Het kan ook door de collectie komen.


U presenteert nu minder zonnebrillen dan voorheen, is het zo overzichtelijker?
Ja, dat is zeker overzichtelijker en veel sprekender geworden.


Hoe bent u tot de keuze gekomen voor de gesloten Alumina kolommen, showboxjes en verdere indeling van de panelen?
Dat is ten eerste uit praktische overweging, we hebben niet altijd zicht erop als we bezig zijn dus daarom is alles afgesloten. Het gebeurde voorheen nog wel dat er brillen achteraf weg waren en dus moesten we heel alert zijn wat uiteraard ten kosten gaat van je spontane contact. Ten tweede hoor je tegenwoordig veel over beleving vandaar mijn keuze om banners en vitrine boxjes toe te voegen. Wees eerlijk als je alleen maar brilletjes op een rijtje hangt prikkelt dat natuurlijk niet.

 

Een klein half jaartje na de plaatsing van de zonnebrillen- en kinderwand heeft u op de plek waar voorheen de zonnebrillen zaten een wand gereserveerd voor Rodenstock. Liep u al lang met deze gedachte?
Ik had al een tijdje in mijn hoofd dat ik meer wilde laten zien over de glazen dan alleen met de informatie op de placemats. Mensen lezen tegenwoordig minder en moeten kort en krachtig geïnformeerd worden. Met een beeldscherm en een paar voorbeelden werkt dit goed. Maar alleen een scherm ergens in de winkel plaatsen vond ik een beetje tekort doen aan het geheel.


Kunt u op deze manier de Rodenstock glazen en brillen met meer aandacht presenteren?
Ja, de mensen kunnen zelf de glazen bekijken en de verschillen zien. We kunnen dan heel goed toelichten op het scherm wat de verschillen zijn door langs alle glazen te swipen. Deze heeft Rodenstock keurig per type glas opgesplitst. Als je het alleen verteld zegt het de mensen weinig nu selecteren ze actief. Deze wand is echt een extra tool om de verschillen in glazen te presenteren en de waarde visueel duidelijk maken.


Bent u flexibel genoeg met de wanden die u dit jaar nieuw heeft laten plaatsen?
Ja, de tableaus kunnen verwisseld worden, net zoals de posters en de doeken. Er zit nu een poster in de Rodenstock wand van een dame waarbij een zomer/herfst sfeer wordt uitgebeeld en straks wil ik een winterbeeld erin en vanaf het voorjaar een zomerbeeld. Het kan ook eens een neutraal beeld zijn.


Integreren de aanpassingen goed bij de overige delen van uw interieur?
Ja, ik denk dat het goed past. Je moet altijd kijken of het geheel dat gene is wat je je klanten wilt aanbieden en wij zijn nu erg tevreden.


Hoe reageren de klanten?
Ik krijg leuke en spontane reacties. Zeer positief.


 

Go back to projects