Bckspace Eyewear Amsterdam nl

NederlandsNL    Frenchfr-FR    GermanDE-CH-AT    ItalianItaly    English (UK) 

×

Fout

Please download the CEGCore framework from www.chronoengine.com then install it using the 'Extensions Manager'

 

Bckspace Eyewear Amsterdam

Products:

STILONA 01-EN-ALUMINA STOREa

Design : Wilfried van Hulten 

 

Interview Bckspace Eyewear Amsterdam
Datum: 15/06/16
Gesproken met: Wilfried van Hulten
Interview door: Francis Peters

 

Drie jaar geleden ben je aan de overkant in de Herenstraat begonnen. Wat was je voornaamste reden voor de verhuizing?

Ik wilde meer ruimte en anders presenteren en het licht in het vorige pand was niet heel geschikt. Toen dit pand beschikbaar werd was dit echt een droom, het is 3x zo groot en 3x zo hoog. Mensen met kinderwagens kunnen nu eindelijk naar binnen en door de vrije entree heb ik meer traffic.

 

Presenteer je meer brillen nu je meer ruimte hebt?

Ik presenteer niet meer, ik heb nog steeds dezelfde 6 authentieke merken, maar alles komt beter tot zijn recht door het licht en de ruime opzet. In plaats van een wand vol met alleen brillen zijn bijvoorbeeld de drie pilaren met het kunstwerk erachter heel krachtig.

 

De winkel heeft een heel eigen sfeer waar je bijna feestelijk winkelt. Hoe ben je tot het ontwerp van de winkel gekomen?

De bar staat er niet voor niets, de bedoeling is om hier de brillen op te leggen net als dat je in de kroeg zou doen. Door de groene wand en het licht achterin de winkel lopen mensen automatisch naar de collectie. Ik heb ook goed over geurbeleving nagedacht, alles heeft dezelfde sfeer hierdoor. De sfeer is heel bewust boetiek, open en clean maar toch huiselijk. Door het daglicht is het heel fijn hier te zijn en er is veel te zien. Ik heb hoekjes gecreëerd en meer authentieke producten naast de brillen voor een totaalbeleving. Het is heel welkom en laagdrempelig.

 

Je kan wel zeggen dat Bckspace echt een merknaam geworden is, hoe heb je dit in zo'n korte tijd voor elkaar gekregen?

De collectie is heel sterk en om de maand geef ik in de winkel (zoals in de vorige winkel) een borrel, dat heeft voor mijn naam veel gedaan, ook op het gebied van social media. Wel doen we dit altijd met een boodschap, zoals een nieuwe bril of collectie bijvoorbeeld. De naam Bckspace staat als een huis hierdoor. We hebben bijvoorbeeld ook koffie met eigen label, armbanden, een eigen brillenlijn en dit gaan we doorvoeren naar meer producten met een visie. De naam Bckspace wil zeggen: terug naar de basis, authentiek, mooie ambachtelijke producten, aandacht voor de klant.

 

Kan je in dit pand beter je eigen identiteit kwijt?

Het is een hoog pand en zelf ben ik lang dus hier pas ik beter. Mijn huiskamer zou ik ook zo inrichten, dus ik voel me heel erg thuis. Het is wel wat moderner dan de voorgaande winkel omdat het pand hier meer om vraagt.

 

Bovenin de winkel heb je een hele wand gevuld waar je nu de ruimte voor Salt invult. Ga je vaak wisselen van merk of beeld?

Ik verhuur de ruimte per half jaar, er zijn nu al merken die interesse hebben voor komende maanden.

 

Deze etalage is veel ruimer opgezet en meer een onderdeel van de rest van de winkel, staan mensen hierdoor meer stil als ze voorbij lopen?

Bckspace is het merk, dus we hebben een heel open etalage waar we iedere dag de brillen veranderen met de rest van de producten. Dit trekt de aandacht omdat het vaak wisselt.

Je laat aan de wand bij de etalage een klein aantal zonnebrillen zien met ernaast een grote banner van het betreffende merk.

 

Verder heb je de rest van de zonnebrillencollectie achterin de winkel gepresenteerd. Is dit een bewuste keuze?

Ja, het is om mensen binnen te krijgen voor de zonnebrillen en boven gaan we op ons gemak verder passen en ons verhaal achter de brillen vertellen. Boven is echt onze zonnebrillenwinkel.

 

Waarschijnlijk behoud je dezelfde klantenkring als je van nummer 5 naar nummer 6 verhuisd, maar merk je dat je in het nieuwe pand meer opvalt voor een breder publiek?

De winkel heeft meer allure, is groter en professioneler, waardoor we in de twee maanden tijd dat we open zijn al veel meer brillen verkocht hebben. Er komen mensen die denken dat ik nieuw ben, die voorheen altijd voorbij liepen.

 

Onderin de winkel heeft een maatpak ontwerper een eigen ruimte, merk je dat je elkaar kunt versterken met het aanbod?

Ja, we hebben beneden een shop in shop gecreëerd en je merkt dat maatwerkpakken en maatwerkbrillen een goede match zijn. Een jaar geleden is hij in de kelder begonnen in het andere pand. Hij werkt vaak op locatie en hier maakt hij op afspraak het maatwerk af in detail.

 

Go back to projects